2pac

Tupac Amaru Shakur, kjent som 2pac, var en amerikansk rapper og skuespiller. Han ble født i Manhattan i New York i 1971. Han har solgt over 75 millioner album, som gjør ham til en av tidenes bestselgende artister. Tupac debuterte som rapper for hip-hop-gruppen Digital Underground med sangen “Same Song”, som var laget for filmen “Nothing but Trouble” i 1991. Han bidrog til Digital Underground’s to første album, og begynte deretter sin solokarriere.

Hans første album het “2Pacalypse Now”. Mye av musikken hans handlet om vold og problemer i storbyer, rasisme og andre sosiale problemer. Tupac ble rangert som nummer 2 på MTV’s liste av beste rappere, og som nummer 86 på Rolling Stone’s liste av tidenes beste artister. Hans album “All Eyez on Me” er en av tidenes best solgte hip-hop-album.

Tupac’s første rolle som skuespiller var i filmen “Juice”, hvor han spilte rollen som Roland Bishop. Han ble rost av kritikere for å være filmens beste skuespiller. Senere spilte han i flere filmer, og noen av dem ble ikke utgitt før etter hans død. Den 7. september 1996 ble Tupac skutt. Tupac var involvert i en slåsskamp med en gruppe gangstere kalt Southside Crips. Noen timer senere kjørte en bil full av Southside Crips-gangstere opp til Tupac, rullet ned vinduet og skjøt ham flere ganger.

Privacy Policy