5 hip-hop låter du må høre

Om man vil forstå hiphop og det utrolige utvalget av forskjellige følelser musikkstilen utstråler, må man gå tilbake til røttene med låter fra Eric. B & Rakim og Grandmaster Flash. Hiphop sender ut veldig ulike budskap og forskjellige låter kan stå i sterk kontrast til hverandre.

Hører man på Tyler the Creator og sangen Yonkers, kommer røffheten i hiphop frem. En viss råskap blandet med sinne og smerte. Den velkjente låten Its Like That med Run DMC er derimot mer politisk og med en sterkere rytme. Man har også veldig rolige varianter som nærmeste mediterer deg inn i rytmen – The Healer med Erykah Badu er et godt eksempel.

drop

Så har man alle hiphopguttas favoritter som Drop med Pharcyde – en helt chill sang som setter deg i et nøytralt, godt humør.Et humør man vil loke rundt med, gå fra gate til gate og hilse på kompiser.Videoen til Drop er fortsatt blant de enkleste og samtidig råeste som finnes. Så har man selvsagt MF Doom, en ekte underground rapper som har tatt over mp3spillerne til alle som mener at sanger fra TV-en ikke er verdt å høre på. Han sinnsyke stil kan man godt høre på sangen Super, som i tillegg har en bass som kan sprenge bilsystemet ditt. Pass på!

Privacy Policy