5 kule hiphoplåter om kjappe penger

Gambling og poker har inspirert mang en hiphopstjerne med håp om lette penger, vakre og velvillige damer. Vi gir deg 5 kule hiphoplåter om gambling, penger og den amerikanske drømmen.

Gambling er på mange måter et perfekt bilde på den amerikanske drømmen som er et nasjonalt livssyn i USA. Den amerikanske drømmen består av demokrati, rettigheter, frihet, muligheter og likhet. Selve friheten sikter til at alle har mulighet til å få suksess og dermed klatre opp i samfunnet. En måte å oppnå dette på er å jobbe hardt, og ved ren skjær viljestyrke holde deg fast til drømmen om et bedre liv. Alle skal ha muligheten til å få en god posisjon i samfunnet uansett hva som er startpunktet. Den amerikanske drømmen kommer fra USA sin uavhengighetserklæring som sier at alle har rett til liv, frihet og søke lykke.

Hiphop og den amerikanske drømmen

Så hvorfor hiphop og gambling et bilde på den amerikanske drømmen? Hiphop, da den først kom ut var det fokus på å gi beskrivelser av virkeligheten slik de oppfattet og levde den og veldig mange av artistene kom fra veldig fattige kår og gjerne i gettoer, preget av afroamerikanske innbyggere. I dag er hiphop litt annerledes og mange kritiserer musikkformen for å ha tatt en liten u-sving og er nå preget av rasisme, vold, sexisme og dop. Men dette kan også ses på som en naturlig utvikling ettersom mange av disse artistene ikke lengre bor i gettoen, de har fått en avstand til den vonde starten i livet ettersom de har klart å slå gjennom med musikken.

I gettoen er dette gjerne sett på som en kjapp billett ut av området og inn i et mer privilegert liv. Det er jo tross alt dette den amerikanske drømmen handler om. Det ser også ut til å ha utviklet seg en ide om at kjappe penger er en god måte å bli rik på, da slipper man jobbe hardt for å oppnå noe, man kan være heldig, få mye penger og leve livet fullt ut etterpå. For mange er gambling en gunstig løsning av denne grunnen. En av årsakene kan være at mange i det miljøet føler de må forsørge familiemedlemmer og andre som støtter dem inn i det bedre livet.

American Dreamin’ av Jay Z

Dette er en låt som faktisk fokuserer på den amerikanske drømmen og gambling som en måte å oppnå den amerikanske drømmen. Det handler om det å ha litt flaks, for flaks kan man ha uavhengig av sosial status. Eksempelvis kan alle og enhver vinne stort på pengespill.

Snakes av Ol’ Dirty Bastard ft. Buddah Monk, Killah Priest, Masta Killa, & RZA

Dette er en låt som blant annet tar for seg et terningspill som går seriøst galt og forteller historien om en kveld som en av Killah Priest sine beste venner ble skutt ned. Det er ikke alle spill hvor det bare er en vinner, noen må også tape.

This Plane av Wiz Khalifa

Det handler om å ha penger, mye penger og at det finnes de som selvfølgelig hater de som har såpass penger. Wiz Khalifa synger om at det er bedre å være alene med pengene enn å ha dårlige venner som bare vil ha en for pengene. Han synger om hva det å få penger har betydd for han.

Mo Money, Mo problems av The Notorious B.I.G. Featuring Puff Daddy & Ma$e

Dette er uten tvil en hiphopklassiker som tar for seg det negative med å være rik, det er ikke bare gull og grønne skoger alltid. Enten man vinner pengene på spilleautomater eller ved å utnytte egne talenter, vil folk plutselig kjenne deg, selv om de ignorerte deg før.

All about the benjamins av Diddy Feat. The Notorious B.I.G., The Lox & Lil Kim –

Benjamins er slang for 100-dollarsedler og denne låten handler opp livstilen man legger seg til når man får mye penger, og hvordan verdiene endrer seg.

Privacy Policy