De mest innflytelsesrike hip hop artistene

Det finnes mange hip hop artister som er godt kjent, men noen av dem er mer innflytelsesrike enn andre.

 

En gruppe som er veldig godt kjent og som har hatt mye innflytelse på hip hopen slik den er i dag er NWA. NWA var en gangster rap og hip hop gruppe som faktisk ble grunnlagt så tidlig som i 1986. Gruppen startet opp med at et av medlemmene, Eazy E, ville starte et hip hop imperium sammen med de beste rappere han kunne finne. Det gikk ikke så bra i begynnelsen men når han fikk med seg Dr. Dre og Ice Cube, og begynte å skrive låter sammen med dem, så eskalerte det. Det første albumet NWA ga ut var i 1987, og albumet inkluderte mange forskjellige artister. Gruppen ble etter hvert oppløst.

 

Dr. Dre startet faktisk opp sitt eget plateselskap etter han forlot gruppa NWA. Dette gjorde han sammen med sin tidligere livvakt og amerikansk fotballspiller Marion Knight. Plateselskapet heter Death Row Records. De signerte mange kjente artister og Dr. Dre har vært med å bidra til suksessen til Eminem, Snoop Dogg, Nate Dogg, Kurupt, Xzibit og Mary J. Blige. Snoop Dogg har i et intervju fått spørsmål om hvem han tenker er den mest innflytelsesrike personen innen hip hop, og da var svaret han ga Dr. Dre.

 

Jay Z er også et veldig kjent navn innen hip hop og Jay Z begynte å bygge opp sitt navn på begynnelsen av 1990 tallet. Han ga ut sitt først album i 1996 og har etter det fulgt opp med mange plater. Han regnes som et av de mest finansielle suksessfulle hip hop artisene og forretningsmenn i USA. Han har tidligere vært president i plateselskapet Def Jam Records men tredde av fra posisjonen i 2007. Han er også gift med Beyonce, som også er en veldig suksessrik musikk artist. Jay Z er investor i Aqueduct Entertainment Group men ble faktisk saksøkt på grunn av mistanker om at hans innflytelse hadde noe med en ulovlig kontrakt som selskapet hadde fått. I denne saken var også Russell Simmons innblandet, da han var rådgiver for et av de selskapene som hadde tapt innen gambling med spilleautomater. Jay Z har solgt opp mot 50 millioner album og har vunnet tretten Grammy priser.

 

Eminem er også en artist som har hatt mye innflytelse på hip hop musikken og miljøet. Han var et av de første hvite rapperne som fikk like mye anerkjennelse innen miljøet som de tidligere kjente artistene. Han jobbet seg oppover og ble etter hvert godt kjent og er den dag i dag et av de mest suksessfulle artistene innen hip hop. Han har vært nominert og vunnet musikkpriser i alle musikkprisutdelinger. Han har også spilt inn en film som ble først trodd til å være en selvbiografisk film, men dette var feil. Det er likevel noen små detaljer i filmen som er inspirert av hans liv. Eminem har også et eget klesmerke som heter Shady LTD. Denne ble startet opp i 2003 og produserer klær for folk i alle aldre.

Privacy Policy