Disco på nett – 70-tallet

Fra New York til verden rundt

discoDu har sikkert hørt uttrykket før – «historien gjentar seg». Dette gjelder spesielt trender og mote. Vi husker alle hvordan slengbuksene plutselig dukket opp igjen på begynnelsen av 2000-tallet og var nesten påkrevd blant ungdom i flere år. Det samme gjelder musikken. Disco er på vei tilbake, og man hører stadig mer funk og gammeldagse toner på diverse musikkanaler. Disco er på vei til å gjenoppstå, og vi ser dette overalt. Gamle sanger dukker opp igjen på diskotekene, og remikser av store hits fra 70-tallet florerer i topplistene. Den fantastiske æraen har satt sine varige spor på oss alle, ikke minst fordi disco satte i gang den såkalte sex-revolusjonen i USA på 70-tallet. Disco oppstod i New York, der afroamerikanske klubber ikke var redde for å eksperimentere med musikk. Etter hvert tiltrakk de seg mye oppmerksomhet fra omverdenen, og musikkstilen ble straks en hit. Allerede på 80-tallet dominerte disco europeiske dansehaller, og man fant stadig morsommere måter å danse på. Disco handlet om å ha det gøy, om å slippe seg løs, riste slik man riste vil, i stedet for å følge fastsatte dansetrinn slik man gjorde før i tiden. For eksempel kunne man se glade norske ungdommer danse disco på isen på 80-tallet, dette var en populær måte å vise frem sine egenskaper på. Mange videoinnslag fra denne tiden eksisterer der ute, og man kan ikke unngå å smile når man ser klippene.

Disco på vei tilbake

Nå om dagen kan man på nytt se folk danse disco på isen her i Norge, siden skøytene frigjør oss på en måte og gir slipp på forutsatte «regler». Man kan jo ikke følge dansetrinn når man står på skøyter, derfor blir det hele til en gøyal opplevelse. Disco har også satt sitt preg på andre industrier og bransjer, spesielt når det kommer til underholdning. Ta pengespill for eksempel. En rekke kule, moderne spilleautomater med 70-tallet og funk/disco i fokus har dukket opp på nettet de siste årene, og har blitt ekstremt populære. Er du glad i automater, kan du prøve ut spill som Funky Seventies eller Disco Spins, som begge er fargerike og vil vekke minner fra det glade 70-tallet. Om du levde på den tiden, selvfølgelig. Les om disse automatene og andre morsomme spill på http://www.gratiscasino.com/no/, så kan du faktisk tjene penger på å ha det gøy. Den eldre garde vil trekke på smilebåndene fra å se disse kule maskinene, mens yngre spillere vil straks begynne å vrikke på stolen. Ja, disco er på vei tilbake, og i løpet av noen år vil vi sikkert se nye artister slippe ut disco-låter i drøssevis.

Prins Thomas

prins-thomasHer i Norge har vi flere gode artister som følger moderne trender, og når det er snakk om disco er det nok Prins Thomas man bør merke seg. Den unge mannen har nettopp sluppet sitt fjerde album, og selv om han satser på synth-musikk og ambient, kan man straks legge merke til både disco og funk i hans låter. Det er nærmest umulig å si nøyaktig hvilken sjanger Prins Thomas befinner seg i, men låtene er deilige å høre på uansett aldersgruppe og tidligere preferanser. Du finner ham på Spotify og iTunes, så det er bare å sjekke ut hans nye plate.

70-tallet var en fantastisk tid, om man kan huske så langt tilbake. Personlig frihet, individualitet, moro og eksperimenter var i sentrum på den tiden. Man kunne gjøre akkurat det man ville, så lenge man ikke skadet andre mennesker. 70-tallet forandret verden vi lever i, formet den til det vi ser rundt oss i dag. Mange holder fingrene krysset for at 70-tallets atmosfære skal gjenoppstå, og det ser faktisk ut til at vi er på vei tilbake mot den tiden. Trenden vokser, og mange gamle låter blir sunget på nytt. Uptown Funk er et nydelig eksempel – hvor ofte har du ikke hørt den på radio i det siste? Denne låten er en typisk disko/funk låt, og om du har sett musikkvideoen vil du straks forstå hvor mye arbeid Mark Ronson og Bruno Mars har lagt inn i den.

Privacy Policy