Drake

Aubrey Drake Graham, best kjent under artistnavnet Drake, er en kanadisk rapper, sanger, låtskriver, musikkprodusent og skuespiller fra Toronto, Canada. 29-åringen ble først kjent for et større publikum gjennom rollen som Jimmy Brooks i TV-serien «Degrassi: The Next Generation», men er i dag mer kjent som en av verdens ledende hip hop-artister.

Det store gjennombruddet

drakeDrakes gjennombrudd på musikkfronten kom i 2009, da han slapp singelen «Best I Ever Had.» Samme år ble han snappet opp av Lil Waynes produksjonsselskap Young Money Entertainment, som ga ut hans første studioalbum i 2010. Og for et debutalbum! «Thank Me Later» ble en kommersiell braksuksess, og kapret blant annet førsteplassen på den prestisjetunge Billboard 200. Året etter, i 2011, utga Drake albumet «Take Care», som toppet salgslistene i både USA og Canada. Med disse to albumene under beltet la Drake i 2012 ut på en verdensomspennende turne, The Club Paradise Tour, som tjente inn svimlende 42 millioner dollar og dermed konsoliderte hans posisjon som en av verdens hotteste hip hop-artister.

Kommersiell suksess

Drakes kommersielle suksess de siste årene har mildt sagt vært imponerende. I tillegg til over 10 millioner solgte album er kanadieren (sammen med 50 Cent) faktisk den eneste som har innehatt de tre øverste plassene på Hot R&B/Hip-Hops hitliste samtidig. I tillegg til dette kan han vise til hele 12 førsteplasser på Billboard-listen og en rekke prestisjetunge musikkpriser, inkludert en Grammy. Drake står dessuten bak flere spennende musikalske samarbeidsprosjekter med kjente artister som Alicia Keys, Jamie Foxx og Rita Ora. Det er ikke mange forunt å lykkes både som skuespiller, soloartist og produsent før de fylte 30. Fortsetter Drake i samme tempo – og det er ingenting som tyder på at han har planer om noe annet – er det bare et spørsmål om tid før han blir regnet som en av sin generasjons aller største hip hop-artister.

Privacy Policy