Hiphop og poker

Finnes det noen fellesnevnere mellom poker og hiphop? Finnes det rappere som også gjør det bra i pokerturneringer?

Pokerverden er ulidelig spennende og det er snakk om mye adrenalin, mye penger og ikke minst mye moro! Det samme gjelder for så vidt hiphop-verden, i hvert fall etter de endringer miljøet har gått gjennom de siste 20 årene. Før var hiphop en måte for de lavere stilte i samfunnet å få frem sin historie, og ikke minst, slåss for endringer. Endringene de ønsket var selvfølgelig i samfunnet, men det var også endringer i deres eget liv.

Det handlet om å klare å nå den amerikanske drømmen, at man skulle lykkes i mot alle odds. Man skulle tjene penger slik at man var uavhengig for resten av livet, og slik at man kunne sørge for de som var i nær familie og venner. Den gang var det slettes ikke vanlig at de som bodde i ghettoene rundt omkring fikk muligheter til å lykkes med utdanning. For det første så var gjerne skolene statlige og hadde svært begrensede midler, og for det andre så var det vanskelig å komme inn på videreutdanning slik at man kunne jobbe seg oppover i samfunnet. Dette er antagelig noe av årsaken til at fokus ble på å jobbe hardt innenfor for eksempel musikk eller film, for å komme seg oppover i samfunnet og ikke minst få anerkjennelse og penger deretter.

Jay Z og poker

Jay Z slo for alvor igjennom med en låt som handler om nettopp det vi har snakket om over her; den amerikanske drømmen og muligheten til å lykkes på tross av bakgrunn, nemlig Hard Knock Life. Låta er opprinnelig fra musikalen Annie, men Jay Z lagde sin egen versjon av den. Låten ble nominert til Grammy, havnet på topp 10 lister over hele verden. Det ble starten på en karriere som har hjulpet han å bygge sitt eget imperium, sentrert rundt han og kona Beyonce Knowles. Han er kjent for å være en god businessmann, men det få nok vet er at han også var aktiv pokerspiller en god stund. Her var det ikke snakk om å spille på spilleautomater, her var det høy satsing, og til tider både store premier og store tap. Et av de største tapene var på 500 000 USD.

50 cent ble rik

50 Cent, eller rapperen med navnet Curtis James Jackson den tredje, kommer originalt fra Queens i USA og er foruten sitt solo arbeide også med i rap-gruppa G-Unit. Han er best kjent for plata Get Rich or Die Trying, og han er definitivt et bilde på den amerikanske drømmen for mange, ettersom han er vokst opp i elendige kår og i dag er en stor suksess. Foruten hans oppvekst med en mor som var en lesbisk kokainselger og døde i 1983 etter en gasslekkasje i leiligheten, så har han opplevd mye veldig tidlig i livet. I 11 års alderen solgte han dop og bodde hos bestemoren. Han sier selv han har et enormt konkurranseinstinkt, og det førte han blant annet til Junior-OL som amatørbokser. Dette konkurranseinstinktet er nok det som har gitt han et fortrinn som gangsterrapper og som pokerspiller.

Dette er bare et par av de som driver med hip hop og rap som også koser seg med noen runder poker i ny og ne. En annen som er verdt å nevne er Nelly, som har hatt en stabil og god karriere innen hiphop i USA, men det er ikke nødvendigvis så mange her i Norge som kjenner til han. Han sier selv han driver med en form for Jazz rap innen hiphop. Han har blant annet deltatt i Rolling Stone´s celebrity poker tournament hvor han faktisk vant hele sulamitten.

Kilder:

https://www.automater.org/
http://hiphopdx.com/

Privacy Policy