Kjente Hip Hop Artister

2013-11-19_1411Det finnes mange godt kjente hip hop artister og det dukker stadig opp noen nye som prøver å slå gjennom med sin musikk.

Et godt kjent navn innen hip hop er Dr. Dre. Hans ordentlige navn er Andre` Romelle Young, og han er kjent både som rapper og som produsent. Karrieren til Dr. Dre startet allerede på 1980 tallet, rundt da hip hop begynte å bli stort. Dr. Dre var en del av rap gruppen som het NWA. Han var frontfigur i gruppen, sammen med Ice Cube og Eazy E. Gruppen ble etter hvert splittet men Dr. Dre fortsatte sin karriere og han ga etter hvert ut egen plate. Debutalbumet til Dr. Dre heter The Chronic. Etter debutalbumet jobbet han mye som produsent, og har produsert musikk sammen med mange andre kjent hip hop artister. Han ga ikke ut sitt andre album før i 1999, som faktisk var 7 år etter sitt første album. Det er flere artister som har sagt at Dr. Dre er en av de som har hatt mest innflytelse på hip hopens historie.

Snoop Dogg er også et kjent navn innen hip hop. Snoop Dogg er hovedsakelig kjent for musikken sin, men har jobbet som produsent og også som skuespiller. Navnet hans kommer fra et kallenavn som moren hans hadde på han når han var liten, og det var Snoopy. Hans første artistnavn var Snoop Doggy Dogg, men har endret navn flere ganger etter det. Snoop Dogg regnes som den 7. rikeste rapperen i USA. Han har jobbet mye med mange andre kjente hip hop artister, sånn som 2Pac, Ice Cube og Dr. Dre. Snoop Dogg ga ut sitt debutalbum i 1993, og den produserte han sammen med Dr. Dre.

Et annet veldig godt kjent navn innen hip hop er 2Pac. Hans ekte navn var Tupac Amaru Shakur, og han var rapper, skuespiller og poet. Som hip hop artist har 2Pac blitt kåret til verdens mestselgende hip hop artist gjennom tidene. Musikken 2Pac lagde handlet ofte om gettoen, rasisme, alkohol, dopmisbruk, vold og problemer med loven. Hans musikk var noe som ingen hadde hørt før. Han satte ofte fokuset på det politiske, sosiale og rasemessige, og dette førte han videre gjennom musikken sin. Det var mange som mente at musikken hans inneholdt mye upassende for barn, men hans fans protesterte og mente at han bare satte ord på hvordan det var å vokse opp i fattige miljøer. 2Pac ble skutt og drept i New York i 1994 og det har vært mange teorier om hans død og hva som egentlig skjedde.

En artist som også er kjent innenfor hip hop er Eminem. Han er nåtidens mest kontroversielle og populære rapper. Han har vunnet flere priser for sin musikk. Det har vært mye fokus på tekstene hans og det kan sies at det er nettopp dette som er grunnen til at han er så suksessfull som han er. Eminem jobbet seg oppover for å få et kjent navn innen miljøet og det var først i 1998, da han ga ut The Slim Shady LP at han fikk stjernestatusen han ønsket.

Privacy Policy