Mary J. Blige

Mary Jane Blige, kjent som Mary J. Blige, er en amerikansk sanger og skuespiller. Karrieren hennes begynte i 1989 som bakgrunnssanger, og i 1992 ga Blige ut sitt første album, og har siden gitt ut 11 album og vært gjestesanger på over 150 andre musikkproduksjoner. 8 av albumene hennes har nådd platinum-status i Amerika. Albumet “My Life” er ansett som en av de beste albumene som noen gang har blitt utgitt i følge en rekke kritikere, Rolling Stone, Time og Vibe.

Blige kombinerer hip-hop med soul, noe som var veldig innflytelsesrikt på begynnelsen av 90-tallet. Hun har vunnet mange forskjellige priser fra musikkindustrien og blir sett på som en av de mest suksessfulle kvinnelige musikerne. Albumene hennes har solgt over 50 millioner kopier verden rundt, og sangen “Be Without You” betraktes som en av de beste hip-hop/soul-låtene fra 2000-tallet.

Blige er også kjent for sine presteringer som skuespiller. Hun debuterte som skuespiller i 1998 på komiserien The Jamie Foxx Show, hvor hun spilte en prestedatter som ville synge mer enn bare gospelmusikk. Siden har Blige spilt i en rekke filmer og serier, ofte med en rolle som sanger. Hun mottok to Golden Globe-priser for hennes musikalske bidrag til filmene Bobby og The Help.

Privacy Policy