Outkast

2013-11-19_1426Outkast er en hip hop duo som startet opp i 1992. De er fra East Point i Atlante, Georgia. Opprinnelige startet musikkstilen dems med en blanding av stilartene som Dirty South og G-Funk, men utviklet seg etter hvert til å ha inneblandinger av andre musikkstiler, sånn som funk, soul, pop, elektronika og jazz. De to som skaper denne duoen som heter Outkast er Andre` ”Andre` 3000” Benjamin og Antwan ”Big Boi” Patton. Duoen het opprinnelig Two Shades Deep men endret navnet til Outkast.

Begge medlemme av Outkast gikk enda på skole når de formet gruppen som nå heter Outkast. De ga ut sitt først album i 1994, og den het ”Southernplayalisticadillacmuzik”. Den singelen som skapte Outkasts første hit var ”Player`s ball”. Den nådde faktisk nr 1 på Billboard listene. I 1996 ga duoen ut sitt andre album som het ATLiens. Dette albumet viste stor forskjell i musikkstilen i forhold til den første platen de ga ut. Albumet inneholdt blant annet låter som var inspirert av verdensrommet. Senere, i 1998 og i 2000 ga de ut enda to plater, en som het ”Aquemini” og en som het ”Stankonia”. Disse albumene viste igjen Outkasts kunnskap og variasjon innen musikksjangere. I 2003 ga duoen ut et dobbeltalbum som het ”Speakerboxx/The Love Below”. På dette albumet hadde de hit singler sånn som ”Hey Ya!” og ”The Way You Move”. I 2004 vant Outkast en Grammy for Årets Beste Album, som var første og eneste pris innen kategorien som gikk til hip hop artister. Etter dette gikk Outkast videre og produserte musikken til filmen Idlewild, som de selv spilte i.

Siden 2007 har duoen vært delt og begge medlemmene har jobbet med hver sin solo karriere. Til tross for dette flyttet duoen Outkast til plateselskapet Epic Records i 2011.

Duoen Outkast regnes som et av de mest suksessfulle hip hop gruppene gjennom tidene. De har til sammen vunnet 6 Grammy priser og de har solgt over 25 millioner kopier av sine utgivelser. De har også gitt ut et dobbeltalbum som var delt i to deler, en del fra hvert av medlemmene. De har klart å holde sin musikk spennende ved at de hele tiden viser variasjon og endringer i musikkstilen, som hittil bare har vært positiv. To av Outkast sine album har faktisk kommet seg inn på Rolling Stone`s liste over de 500 beste albumene noen sinne. Dette er albumene som heter ”Aquemini” og ”Stankonia”.

Begge medlemme av Outkast har flere ganger spilt i filmer også og gjort suksess der og. Benjamin har spilt i filmer sånn som Families, Be Cool, Revolver og Four Brothers. Han har også hatt en stemme i filmen Charlotte`s Web. Big Boi har spilt i serien som heter Wild`n Out og også i filmen ATL. Han spilte også en rolle i Who`s Your Caddy og hadde også en rolle i den kjente tv serien Law & Order.

Medlemmene i Outkast har samarbeidet med flere andre artister, slik som Ciara, Keesha, Gorillaz, Bubba Sparxxx og Frank Ocean. Outkast har gjort en stor suksess med sin originale og varierte musikkstil.

Privacy Policy