Public Enemy

2013-11-19_1430Public Enemy er en amerikansk hip hop gruppe som består av hele 5 medlemmer. Medlemmene heter Chuck D Flavor Flav, DJ Lord, The S1W group, Khari Wynn og Professor Griff. Gruppen Public Enemy ble startet opp i Long Island i New York, i 1982. Gruppen er kjent for det politiske innholdet i låtene sine og kritikken de har med i låtene om amerikansk media. De har også gjennom låtene sine gitt uttrykk for sin frustrasjon og bekymring for det afrikansk amerikanske samfunnet.

De fire første albumene som gruppen noen gang ga ut, mellom 1980 og 1990 tallet, ble alle solgt til enten gull eller platinum plater. En kjent musikk kritiker uttalte også at albumene de ga ut var noe av det beste innen rap som noen gang var laget. I 2004, i Rolling Stone Magazine, ble Public Enemy plassert som nr 44 på en liste over de 100 beste artistene som noen gang har vært. Gruppen fikk også en plass i Long Island Music Hall of Fame i 2007.

Debutalbumet til Public Enemy ble gitt ut i 1987 og fikk mye kritikk den gangen. Det andre albumet de ga ut ble gitt ut kun ett år senere, og het ”It takes a nation of millions to hold us back”. Dette albumet kom seg bedre inn på musikklistene enn debutalbumet. ”It takes a nation of millions to hold us back” ble faktisk senere kåret til årets beste album. Dette var det først hip hop albumet som noen gang fikk den tittelen.

I 1989 var gruppen tilbake i studio for å spille inn albumet ”Fear of a Black Planet” på nytt. Dette albumet fortsatte på samme bølge som før, med mange politiske uttalelser i tekstene. Albumet skulle gis ut igjen sent i 1989 men utgivelsen ble forskyvet til april 1990. Albumet ble det mest suksessfulle albumet de noen gang hadde gitt ut og albumet ble faktisk valgt for bevaring av ”Library of Congress”.

Terminator X, som var ett av medlemmene i gruppen var med i en ulykke i 1994, som ødela beinet hans. Han trakk seg da ut av gruppen for en stund og i 1998 meldte han sin offisielle frafall i gruppen og meldte seg ut. Senere i 1998 begynte gruppen å lete etter en som kunne erstatte han. Det tok flere måneder men Professor Griff så DJ Lord spille på Vestax Battle og tok da kontakt med han og spurte om han var interessert i å være DJ i Public Enemy. DJ Lord ble et offisielt medlem av gruppen akkurat i tide til å være med på Public Enemys 40 verdensturne.

Public Enemy har stått for mye nytt som ble en naturlig del av hip hop miljøet. Deriblant var de en av dem første som blandet hip hop med metal musikk, altså det som kalles rap metal. De samarbeidet først med gruppen Anthrax og ga ut en singel som heter ”Bring the noise”, som inneholdt mye hip hop men også mye metal. De hadde et godt samarbeid og en gjensidig respekt for hverandres musikksjanger.

Privacy Policy