Sanger om spill

2013-11-19_1434Det finnes mange låter innen hip hop og rap som kan knyttes opp til spill og gambling. Gambling kan være en stor del av en rappers image eller liv og det kommer kanskje naturlig å skrive låter som handler om nettopp dette.

Rapperen Ghostface Killer har en låt som heter ”Pokerface”. Låten omhandler det mest populære kortspillet som finnes, poker. Låten er på albumet ”More Fish” fra 2006. Det er flere som rapper på låten og det er mange setninger i låten som snakker direkte om pokerspill, sånn som ”jeg skulle ha sittet ved bordet, på World Series of Poker, jeg er 80 000 dollar rikere allerede”.

Big L er også en rapper som har en låt som kan knyttes opp til spill, nemlig sangen ”Casualities of a Dice Game”. Denne låten sies å være en av de hardeste sangene som er laget om gambling. Det ligger jo i navnet på sangen, casualties, som betyr dødsfall. Man hører også fort i låten at det omhandler ganske tøffe saker innen gambling og spill. Big L er fortsatt kjent som en av de flinkeste tekstskriverne innen hip hop, og han leverer en gripende historie i denne låten. Låten er skrevet fra synspunktet til en mann som spillet og vinner 50 000 dollar i et terningspill, og tror derfra at alt skal gå hans vei, men oppdager fort at mannen han vant pengene fra forfølger han. Og historien fortsetter gjennom hele låten…

Jay Z har også laget en sang som omhandler gambling og spill. Sangen det er snakk om er så klart ”Brooklyn’s Finest”. Låten er på hans debut album som heter ”Reasonable Doubt”. I sangen sier han klart ifra til alle som lytter at han tar alle sidene i livet sitt like seriøst. Han har en del av sangen hvor Notoriuos B.I.G er med å rapper også og gjør det til en av de sterkeste låtene på hele albumet. Han sier blant annet i sangen at han har vendettaer i terningspill. Underteksten av det han sier er vel at han ikke burde køddes med, uansett hva det gjelder.

Rapperen Ice Cube har også gitt ut en låt som omhandler gambling. Låten heter ”It was a good day” og er et av de mest kjente singlene som Ice Cube noen gang har gitt ut. Sangen har en ”feel good” steming, som gir lytterne en klar følelse av hvor bra nettopp den dagen han synger om var. Det er nok snakk om et spill som heter craps, hvor han selv spiller og ruller riktig tall gang på gang, og gir han da vinnerrunde etter vinnerrunde. Han synger blant annet ”se meg rulle dem og knuse dem, med mine 7/11, 7/11.

Kid Cudi har også en låt som kan knyttes opp til gambling, men på en litt mer slu måte enn de tidligere sangene. Låten det er snakk om heter ”Make her say”, hvor han blant annet har med seg Kanye West og Common på låten også. De snakker faktisk ikke om å spille kort i sangen, men de rapper ved siden av en del av Lady Gaga’s sang som heter ”Pokerface”.

Privacy Policy