Undersjangere innen hip hop

2013-11-19_1425Hip Hop er en stor sjanger innen musikk og har utviklet seg mer og mer helt siden musikken ble kjent over hele verden. Det har i løpet av den tiden blitt utviklet mange undersjangere i hip hop, som har sine røtter i hip hop, men med en ny vri.

Britcore er en type hip hop, som stammer fra Storbritannia. Sjangeren Britcore hadde sin storhets tid på 90 tallet og hadde flere viktige artister som laget musikk nettopp i denne sjangeren. Noen av de mest kjente innen britcore hip hop er Gunshot, Hijack, Silver Bullet og Blade. Navnet britcore gir en automatisk tilhørighet til Storbritannia, men denne sjangeren fantes også flere steder i Europa, bare under et annet navn. Samme sjanger ble også kalt ”hardcore rap”, og fantes i blant annet Tyskland, Frankrike og Norge. Noen av de mest kjente norske hardcore rapperene var B.O.L.T, Warhead og Warlocks.

En annen undersjanger er gangsta rap. Gangsta rap er en form for hip hop der det blir satt fokus på at tekstene skal fortelle om det harde og voldelige livet som utfolder seg i ghettoen. Tekstene skal være mest mulig realistiske og rå og minst mulig sensurerte. Denne formen for hip hop startet på begynnelsen av 1980 tallet. Noen av de første artistene som rappet på denne måten var Ice T og Schoolly D. Gangsta rap startet opp tidlig på 80 tallet men ble ikke en kommersiell sjanger før i 1987. Det er flere kjente rappere i dag som betegnes som gangsta rappere, som for eksempel Nas, Ice Cube, Snoop Dogg, 2Pac, Dr. Dre og Jay Z.

En annen undersjanger er det som blir kalt alternativ hip hop. Denne typen hip hop kan også bli kalt indie hip hop. Denne formen defineres av de artistene som ikke ønsker å tilpasse seg til noen av de tradisjonelle undersjangerne som finnes fra før av. De blander i stedet sammen forskjellige sjangere og lager sin egen. Noen av de mest kjente artistene innen denne sjangeren er Outkast, Common, Gangstarr og Mos Def.

Grime er også en undersjanger innen hip hop. Grime sjangeren stammer fra London og det er fortsatt der denne sjangeren er mest aktiv. Sjangeren startet opp rundt år 2000. Tekstene og låtene som går under grime sjangeren kan defineres ved at tempoet i sangen ligger rundt 140 BPM, låten har mørke basslinjer og har veldig ofte et lydbilde som er komplekst sammensatt. Noen av de mest kjente rapperne innen denne sjangeren er Dizzee Rascal, Lethal Bizzle, JME, Skepta og Kano.

To litt mindre undersjangere innen hip hop er pop rap og rapcore. Disse er begge inspirert av litt større musikk sjangere, sånn som pop musikk og metal og rock. Pop rap ble populær fordi den ga litt mer radiovennlige tekster. Rapcore er rap som har elementer av metal og rock blandet inn i låtene. Noen av de mest kjente artistene innen pop rap er Lil Wayne, Mc Hammer og 50 Cent. Noen av de mest kjente innen rapcore er Linkin Park, Rage Against The Machine og Korn.

Privacy Policy