Xplosif, Hip Hop Festival i Stavanger

2013-11-19_1414Xplosif er en ren hip hop festival som arrangeres hvert år i Stavanger i Norge. Første gangen festivalen ble arrangert var i 2004, og festivalen var da på Kjerringholmen i Stavanger. Festivalen ble arrangert som et samarbeid mellom Tall Ships Race, som er de som står bak det største kulturarrangementet på Vestlandet, og hip hop miljøet på Metropolis, som er de unges kulturhus i Stavanger. Resultatet av dette samarbeidet ble en hel dag med grafittimaling og mange fete konserter, som var satt opp midt i Stavanger sentrum. Året etter, altså i 2005, så var Tall Ships Race ferdig, men de som var involvert i arrangementet fra Metropolis plukket opp tråden igjen. Xplosif ble da arrangert på dems eget intiativ og det ble nok en gang vellykket.

I løpet av det siste tiåret som har gått, så har faktisk Xplosif blitt den aller største hip hop arrangerte event i Rogaland. Xplosif har også stått for andre ting enn festivalen, som for eksempel mange enkelt konserter, workshops, battles og mange andre arrangermenter.

I 2013 så feirer festivalen sitt tiende år som et av Norges største hip hop festivaler. Det har vært mange artister innom festivalen og spilt, og gjort festivalen til en opplevelse mange aldri vil glemme. Noen av artistene som har spilt er: Redman fra USA, Looptroop fra Sverige, Saigon fra USA, Envy fra Storbritannia, Warloks fra Norge, The Majors fra Danmark, Karpe Diem, Lars Vaular og Erik & Kriss, som også alle er norske artister. Festivalen har også hatt flere kjente graffiti kunstnere involvert i arrangementet, som for eksempel Cope2 fra USA, Wane fra USA, KEGR fra Danmark, WUFC, Stay og Sear.

Festivalen har hatt festivalpass til salgs, samt enkeltbilletter. Konsertene som har blitt arrangert har hatt 18 års aldersgrense. Det har også vært mulig å melde seg som frivillig til å jobbe på festivalen, og da får man jo kombinert jobb samtidig som man får være med å oppleve festivalen. Festivalen har hatt mange besøkende og har blitt omtalt veldig postivit. I 2012 så hadde festivalen så mange som 800 besøkende. Festivalen har også en egen side på Facebook hvor det flittig blir oppdatert med informasjon om og rundt festivalen. Der kan man også se at deltagere fra festivalen skriver mye positivt om opplevelsene de har hatt der.

Det skal sies at det er ikke bare hip hopere som burde ta seg en tur til denne festivalen. Den har blitt promotert med at festivalen er for alle de som har rytmer, god uttale og kanskje er en smule sint på verden. Festivalen blir arrangert på to ulike scener, og den største scenen som blir brukt heter Tou scene. Det har også blitt en del utekonserter som har blitt arrangert ved lokalet til Metropolis. Workshops som har vært på festivalen har blitt brukt av ungdommer som ønsker å lære seg å skrive tekster og hvordan de kan rappe det de vil fortelle om. Xplosif arrangørene har også stått bak flere gratis konserter i Stavanger by. De som står bak arrangementet ønsker at publikumet skal få en opplevelse som skal kunne inspirere dem.

Privacy Policy